Meteen naar de inhoud

Kinkerstraat vol Verhalen

Wie zijn de gezichten en bedrijven die de Kinkerstraat uniek maken? Wat is hun verhaal en waarom ondernemen ze juist in de Kinkerstraat? Patricia Jacob van de Westkrant heeft de eerste 8 verhalen voor ons opgetekend.

Lees en geniet!

 • Hüseyin Teker
  ‘Ondernemen is een kwestie van doen en werken, werken, werken.’ Met deze instelling zette Hüseyin Teker ruim dertig jaar geleden groente-en fruitzaak Sener op.
 • Romy & Débra den Dekker
  Omdat Romy en Débra den Dekker geen leuke baan konden vinden, besloten ze die zelf te maken. Nu runnen ze Indianaweg en zoeken ze stad en land af naar hoogwaardige vintage in hun eigen stijl.
 • Morris en Lewis van Breda
  Morris en Lewis van Breda komen uit een Amsterdams horecageslacht. De Kade Café is hun eerste gezamenlijke project. Sinds augustus 2022 is de zaak open. De broers willen er een buurtcafé van maken.
 • Ellen de Boer
  ‘Waarom zetten we er geen steelpannetjes bij?’ opperde Ellen de Boer. Sinds haar voorstel is Meesterslijpers uitgedijd tot de zaak die het nu is: een slijperij met een kookwinkel, webshop én grafeerstudio.
 • Natali Salvaggio
  Natali Salvaggio was altijd al dol op interieurs. Nu mixt ze in haar conceptstore Gekaapt woonspullen met kleding, cosmetica, kinderspullen en sieraden.
 • Jack Schilder
  Jack Schilder zwaait de scepter bij Viscenter Volendam, de zaak die zijn opa in 1964 begon. Sindsdien heeft hij het aanbod verse vis uitgebreid en kant-en-klare producten geïntroduceerd.
 • Kamal Estephan
  Sinds 1990 serveert familierestaurant Beyrouth Libanese specialiteiten. Mede-eigenaar Kamal Estephan was er vanaf het begin bij. Ooit wilde hij psychiater worden, maar nu luistert hij naar klanten en helpt hij ze waar hij kan.
 • Eelke Hoogstins
  Eelke Hoogstins is al ruim 35 jaar eigenaar van Hoogstins Boekhandel. Behalve boeken verkoopt hij agenda’s, kaarten, luxe cadeauartikelen en méér. ‘Verkoopt iets niet, dan vervang ik het.’
 • Baukje Cleveringa
  Fietsen door de Kinkerstraat is nu relaxter dan ooit en je kunt ook nog eens makkelijk je fiets kwijt. De metamorfose van de eens zo chaotische straat is niet van de een op de andere dag gegaan. Omgevingsmanager Baukje Cleveringa weet daar alles van.
 • Johan & Myrna
  Per jaar komen ruim drie miljoen bezoekers naar De Hallen. De aantrekkingskracht van dit gebouw heeft de Kinkerstraat en de rest van de buurt een boost gegeven. Directeur Johan Valster en zijn opvolger Myrna de Wit leiden je door de ontwikkeling van De Hallen en kijken vooruit. ‘We werken bijvoorbeeld aan een buurtcampus.’
 • Floor van de Pavert
  Dat een in kwantumtechnologie gespecialiseerde natuurkundige een bh-imperium start, verwacht je niet meteen. Maar Floor van de Pavert deed het. Onlangs opende ze in de Kinkerstraat het derde filiaal van SuperBra.